Het Kröller-Müller Museum zet digitaal samenwerken DigiOffice in met onder meer Document management DMS voor alle documenten over museum, kunstobjecten en kunstenaars.

Kröller-Müller Museum verrijkt digitaal samenwerken

Het Kröller-Müller Museum gaat digitaal samenwerken verder inrichten met DigiOffice. Het museum zet hiervoor documentbeheer (DMS) in voor de opslag van alle documenten over het museum, kunstobjecten en kunstenaars. Ook relatiebeheer (CRM) en huisstijlbeheer van DigiOffice gaan de medewerkers gebruiken. Bovendien maken digitale processen straks deel uit van het nieuwe digitaal samenwerken.

DigiOffice biedt medewerkers van het Kröller-Müller Museum een aantal mogelijkheden voor digitaal samenwerken. Zo slaan ze documenten en informatie veilig en automatisch op de goede locatie op. Zonder er over na te denken. Bovendien vinden ze informatie dankzij metadata weer gemakkelijk terug. Ook het relatiebeheer van relaties en contactpersonen zoals van sponsors, pers en andere musea is eenvoudiger. Huisstijlbeheer zorgt voor uniformiteit in communicatie. Kortom slimmer en efficiënter digitaal samenwerken.

Implementatie digitaal samenwerken

De basisimplementatie van DMS documentbeheer, CRM relatiebeheer en huisstijlbeheer is voltooid. Trainingen voor medewerkers van het Kröller-Müller Museum in het gebruik en het beheer van DigiOffice zijn gevolgd. Daarna zijn de digitale processen zoals bijvoorbeeld voor voor postregistratie, archivering, record management en e-mailmanagement in workflows ingericht.

Over het Kröller-Müller Museum

In het Kröller-Müller Museum is de op één na grootste Van Goghverzameling ter wereld te vinden: bijna 90 schilderijen en ruim 180 tekeningen. Daarnaast zijn er topstukken te zien van moderne meesters als Claude Monet, Georges Seurat, Pablo Picasso en Piet Mondriaan. In één van de grootste beeldentuinen van Europa staan ruim 160 sculpturen van beeldbepalende kunstenaars, van Aristide Maillol tot Jean Dubuffet, van Marta Pan tot Pierre Huyghe.

Het Kröller-Müller Museum is het levenswerk van Helene Kröller-Müller. Tussen 1907 en 1922 koopt zij samen met haar man Anton Kröller bijna 11.500 kunstwerken aan. Daarmee is haar verzameling één van de grootste privécollecties van de 20ste eeuw. Het museum maakt onderdeel uit van Nationaal Park De Hoge Veluwe. Dit is een nationaal park in de Nederlandse provincie Gelderland, gesticht in 1935. Het is circa 5400 hectare groot. https://krollermuller.nl/