De Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) uit Badhoevedorp werkt voor digitaal relatiebeheer van haar 5.500 leden met DigiOffice als nieuwe CRM en DMS applicatie. Dit om alle bedrijfsprocessen voor ledenbehartiging digitaal te kunnen doen.

Daan Zwart, algemeen secretaris bij VNV: “Met DigiOffice slaan we vergaderstukken, digitale post, e-mails en documenten eenvoudiger op. Bovendien zoeken, vinden, beveiligen en archiveren we ook gemakkelijker. En met bestuur, commissies en staf delen we documenten en informatie slimmer. Huisstijlbeheer draagt bij aan een professionele uitstraling in uitgaande stukken.” VNV gebruikt documentbeheer, relatiebeheer, huisstijlbeheer, werkstromen en extranet van DigiOffice.

Digitaal relatiebeheer, optimale ondersteuning leden

Guido van Leeuwen, projectleider DigiOffice: “Voor snelle beschikbaarheid van informatie realiseerden we uitwisseling met andere systemen en applicaties. Zo is er een koppeling met Drupal voor uitwisseling met de website. Belangrijk omdat leden daar veel informatie opzoeken.” Algemeen secretaris Daan Zwart vult aan: “Vliegers houden gedeeltelijk zelf hun NAW-gegevens actueel.”

Implementatie digitaal relatiebeheer

Guido van Leeuwen over de implementatie: “In sessies met medewerkers van VNV is de uiteindelijke inrichting van digitaal relatiebeheer in DigiOffice bepaald. Hierdoor is deze toegespitst op de gewenste manier van werken binnen VNV. Zoals bijvoorbeeld informatie voor commissieleden te delen via DigiOffice extranet. En dit voor leden via de website van VNV te doen. Na een aantal trainingen zijn de medewerkers met DigiOffice aan de slag gegaan.”

Daan Zwart: “Het migreren van de oude data naar DigiOffice was een grote uitdaging. Daarbij konden we vertrouwen op de expertise en begeleiding van Guido en zijn team.”

Wensen voor de toekomst

Binnenkort heeft VNV ook een koppeling tussen DigiOffice en de telefooncentrale. Omdat de beller dan wordt herkend, ziet de VNV-medewerker direct meer informatie. Voor de toekomst staat nog een uitwisseling met de vergader app OurMeeting op het wensenlijstje. Daarmee staan vergaderdocumenten dan klaar voor een bijeenkomst.

Over VNV

De VNV heeft in haar 90- jarig bestaan een groot aandeel gehad in het verhogen van de vliegveiligheid. Daarnaast stond belangenbehartiging en professionalisering van de beroepsgroep hoog op de agenda. De vereniging staat nog steeds, onverminderd voor aandacht voor vliegveiligheid, arbeidsvoorwaarden en arbeidsomstandigheden namens de professionals die zij vertegenwoordigt. Vanuit de dagelijkse praktijk brengen leden waardevolle kennis en ervaring mee naar de vakbond en beroepsvereniging die de VNV is. ‘United we stand, divided we fall’ – dat kenmerkt het karakter en de kracht van de VNV.

De VNV voert haar doelstellingen uit gesteund door ongeveer 5.500 leden. Leden die in dienst zijn of waren van Nederlandse luchtvaartmaatschappijen of hun basis hebben in Nederland. https://www.vnv.nl/